Udgivet i Skriv en kommentar

Hvad er en dørstopper?

Dørstoppere

Dørstopper har mange navne

En dørstop (også dørstop, dørstop eller dørkile) er et objekt eller en enhed, der bruges til at holde en dør åben eller lukket, eller for at forhindre en dør i at åbne for bredt. Det samme ord bruges til at henvise til en tynd lamme, der er bygget inde i en dørramme for at forhindre en dør i at svinge gennem, når den lukkes. En dørstop (påført) kan også være en lille beslag eller 90 graders metalplade på rammen af ​​en dør for at stoppe døren fra at svinge (tovejs) og omdanne døren til en enkelt retning.

Se Danmarks største udvalg af dørstoppere – KLIK HER.

Holder døre åbne

HAbo rustfri dørstopper H:75En dør kan stoppes af en dørstop, der simpelthen er et tungt fast objekt, såsom en gummi, der er placeret i dørens vej. Disse stop er overvejende improviseret. Historisk set har blystenene været populære valg, når de er tilgængelige. Men da den toksiske karakter af bly er blevet afsløret, har denne brug været stærkt modløs.

En anden metode er at bruge en dørstop, som er en lille kil af træ, gummi, plast, rustfri stål, bomuld, læder eller andet materiale. Fremstillede kiler af disse materialer er almindeligt tilgængelige. Kilen sættes i position og dørens nedadgående kraft, der nu sidder fast på dørstoppet, giver tilstrækkelig statisk friktion for at holde den ubevægelig.

En tredje strategi er at udstyre døren selv med en stopmekanisme, en såkaldt dørlukker. I dette tilfælde er en kortmetalbjælke, der er dækket af gummi eller et andet højfriktionsmateriale, fastgjort til et hængsel nær bunden af ​​døren modsat dørhængslet og på siden af ​​døren, som er i den retning, at den lukker. Når døren skal holdes åben, svinges stangen ned, så gummienden berører gulvet. I denne konfiguration øger yderligere bevægelse af døren mod at blive lukket for kraften på gummidelen og derved øger den friktionskraft, som modsætter sig bevægelsen. Når døren skal lukkes, frigøres stoppet ved at skubbe døren lidt mere åben, hvilket frigiver stoppet og giver det mulighed for at blive vendt opad. En nyere version af udrustning af døren med stopmekanismen er at fastgøre en magnet til bunden af ​​døren på siden, som åbner udad, som derefter låses på en anden magnet eller magnetisk materiale på væggen eller et lille nav på gulvet. Magneten skal være stærk nok til at holde vægten af ​​døren, men svag nok til nemt at løsne fra væggen eller navet.

Dørstopper brug

En almindelig, enkel form for dørstopper er den af ​​en rund eller firkantet blok af gummi eller plastik, der er fastgjort til gulvet med en skrue. Uden vedhæftning kommer tunge skiveformede dørstopper, som normalt er lavet af metal eller sten, fra. De er belagt på undersiden og kanten med gummi, knap glider på grund af deres store vægt og fanger døren med deres bløde kant.

Dørstop kan også fastgøres til væggen, så døren med håndtaget eller dørbladet støder mod en blok. I sidstnævnte tilfælde anvendes der normalt korte stænger, som har omkring dybden af ​​dørhåndtaget og har en gummiblok ved den frie ende. De er mest ufattelige og mindre forstyrrende monteret i det øvre dørområde.

Hvilken type dørstop der bruges, afhænger af rummets tilstand. Så væggen kan blokeres af et møbel. Ofte vil du ikke skade gulvet eller ikke kan bore det, fordi en af ​​dem

Forebyggelse af skader ved døre

En anden type dørstop bruges til at forhindre døre i at åbne for langt og beskadige nærliggende vægge. I dette tilfælde skrues en gummicylinder eller kuppel eller en stang eller blok af gummipipet metal, træ eller plast i væggen eller gulvet i dørens vej. Hvis det er fastgjort til væggen, kan det være enten et par tommer over jorden eller i en sådan højde at møde dørhåndtaget. En kort vægmonteret dørstop, som regel en gummikuppel eller cylinder, kaldes nogle gange en vægkofanger.

Til lejlighedsvis anvendes der stop, som er monteret midt på døren, som en del af det centrale dørhængsel. Et sådant stop er kendt som et “hængselstop”.

Dørstoppere som dekoration

Et dørstop er et dekorativt objekt, der bruges til at holde en åben dør, mens et dørstop er et dekorativt objekt, der bruges til at stoppe bevægelsen af ​​døren. Af den grund er der også mange flotte og kreative dørstopper design, som passer til smukke omgivelser og som skal pynte.

Dørholdere er genstande, som er placeret i bunden af ​​døren for at forhindre, at den vender ud på grund af luftstrømme. Typisk var de tidligere objekter, der var tungt nok til at holde døren på plads og forhindre, at den lukkede. Derfor er de normalt lavet af metalliske materialer, såsom jern. I øjeblikket er der fleksible plastholdere med formhukommelse og let vægt, som kan fungere som stop og som dørholdere.

Dørholdere er placeret på siden af ​​døren, i slutningen længst fra hængslerne. På denne måde skal de modstå en lavere trykkraft som det er tilfældet med armens lov. Der er andre dørholdere, som kan placeres ved hængslens højde, og holder døren helt åben.

Der er dybest set tre typer dørholdere

  • Dem, der har deres kileformede opsigelse, der er delvist indsat under døren.
  • Dem, der præsenterer en flad profil, der er placeret parallelt med døren. I dette tilfælde er objektet tungt nok og har en base, der er bred nok til at forhindre, at dens fald falder med dørens tryk.
  • De genstande, der repræsenterer dørholdere, kan være af de mest varierede: plantedele (træer, planter osv.), Mobile dyr (katte, hunde osv.), Køretøjer mv. Der er også originale ting som sko, oste osv. De findes i mange farver og størrelser.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *